onsdag den 29. september 2010

Gode mennesker

Er jeg omgivet af. På job og i fritiden. Mennesker, som vil mig det godt. I går fik jeg en aftale om en udstilling af mine glas ting. Takket været en tidligere kollega og god veninde. Tak Hanne.
På jobbet ventede der en kollega med en gave til mig. Gaven var et fantastisk smukt tørklæde. Det syntes hun jeg skulle have fordi jeg havde været der for hende i en tid hvor hun havde brug for det.
Tak Dorte.
Jeg har også en veninde, som fortæller vidt og bredt om mine glasting, og faktisk også sælger mange ting. Tak Betina.
Min søster er også en ganske god veninde at have. Hun er lige så kreativ som jeg selv, og tit sælger vi hinandens ting. Tak Heidi.
Min næsten svigerinde er en jeg kan ringe til når jeg har brug for et godt råd. Hun har altid tid. Tak Maria.
Jamen er det ikke bare dejligt at have så søde mennesker omkring en. Det syntes jeg ihvertifald.

mandag den 27. september 2010

Stort og alvorligt

Efteråret er kommet og med det ligger der lige nu et stort arbejde foran mig. Og det er sgu ikke med at lave juleglas. Nej, efteråret er den tid hvor jeg skal til at lave elevplaner for mine små poder. Det er et arbejde jeg tager ganske alvorligt. Der skal jo gerne noget substans på hver elevs plan og ikke bare ord, som er skrevet for at blive færdig i en ruf.
Jeg vil selv gerne, at mit eget barn skinner igennem hos lærer og pædagoger, som omgås ham i det daglige, og det er det jeg nu skal i gang med at lave 25 stk. af. Puha, det er altså et stort stykke arbejde at gøre 2 gange om året. Men jo også en god ide da det gør at vi pædagoger "nær ser" børnene. Er der noget som ikke er ok, har vi glemt at gøre det vi skrev sidste gang vi ville gøre? osv. Det sætter fokus på vores pædagogiske arbejde i dagligdagen. Og holder os oppe på det arbejde vi gør med børnene.
Nå, jeg må videre. Mangler stadig at få lavet over halvdelen.
God mandag formiddag til dig der læser med.

søndag den 26. september 2010

Broche af glas

Hvad du ønsker skal du få

Søndag formiddag, og jeg er i gang med at sy.  Vi skal til fødselsdag lige om lidt og fødselaren har blandt andet ønsket sig en dug. Vi var en tur i Ikea i går og fandt det flotteste stof, lige om lidt skal jeg ud og hente til mig selv,  så nu må jeg til maskinen og sy inden vi skal afsted. Ikea har jo mange fine ting til ingen penge så det endte med at fødselaren får en stor pakke + en mindre pakke og alt det for under 200 kr, dug incl.
Jeg er bare så fan af den butik.

onsdag den 22. september 2010

Hvad får hun tiden til at gå med

Jeg knokler i mit lille værksted. Der er ikke længe til at julepynten findes frem og julemarkederne popper op alle steder. Julemandens værksted kan man vist godt kalde det i øjeblikket. Det skal ikke komme bag på mig i år, som det gjorde sidste år. Jeg vil være forberedt og parat når julen sætter ind.

søndag den 19. september 2010

Livsalder

Steen og jeg har haft en hel weekend uden barn og semivoksne teenagere. Det er på en måde dejligt at være alene sammen, men kun fordi vi ved at de kommer hjem igen. Det er en anden sag den dag de alle er flyttet hjemmefra og kun kommer på besøg. Og det sker jo lige pludselig. Så er vi nået til det stadie i vores liv der hedder midalder. Ja, vi er der vist allerede.
Fredag gik jeg inde i Staden og var helt misundelig på alle de unge mennesker omkring mig. Hvem der igen kunne være først i 20.erne og have livet foran sig. Man kan jo alt i den alder og har ingen forpligtigelser, kender ikke til  hverdagens trivialiteter med alt hvad den indebærere. Man er måske midt i en uddannelse, som gør at man kommer til et spændende job bagefter. Måske er man færdig med sin uddannelse og igang med at søge job i en anden ende af landet. Hele verden ligger foran en og det er bare om at tage imod.

Så står jeg der og tænker at alt det er jo bag mig. Det der ligger foran er sgu ikke så spændende at tænke på, og det er heller ikke lige noget jeg higer efter. De grå hår er allerede kommet, rynkerne er begyndt at synes dybere i mit ansigt og min næste livsalder kommer til at handle om at styre udenom alt for meget sygdom og forsøge at holde mig i form så jeg kan blive de 100 år, som jeg jo har planer om at bliver.

Jeg er ikke træt af livet, men jeg kunne nu godt tænke mig at have den fornemmelse i kroppen, som jeg husker at have haft da jeg selv var i begyndelsen af 20.erne. og livet lå ubrugt og stort foran mig.

torsdag den 16. september 2010

Torsdag er ......

-Torsdag er den dag der kommer før fredag.
-Torsdag er kort dag på job, 4 timer.
-Torsdag er den ugedag min far døde på.
-Torsdag starter med sol og kølig morgen.
-Torsdag er den dag jeg besøger min glaspusher.
-Torsdag er mange ting og i dag er torsdag en hviledag fra værkstedet. En formiddag hvor jeg vil nyde bare at være mig i min krop og mit sind. Det kan jeg mærke at jeg har brug for.
God torsdag til dig der læser med her på siden.

mandag den 13. september 2010

Mandag igen igen

Uuuuha, allerede er det arbejdstid igen. Det er da utroligt, som weekenden har vinger og pist er væk. Kigger jeg tilbage kan jeg vist godt forstå det. Vi har ikke ligget på den lade side. Fredag var jeg til tøsetræf hos Birgitte i Staden. Steen var til klasssefest med Jonas, og det var med bowling og spisning. Lørdag var vi ude at købe cykler og derefter hjem på værkstedet. Søndag var Jonas, bedste og jeg på jagt efter det "sorte guld". Alias vilde brombær.


 Vi fandt ikke så mange, som sidste år, men lidt har jo også ret og de smager så englene synger. Bagefter var vi en lille tur i mosen og fugletårnet.



Derefter hjem og på værkstedet.
Jamen hold da op hvor bliver jeg da helt forpustet, bare ved at skrive om alt det som vi har nået på to dage.

søndag den 12. september 2010

Nye cykler

Nu er der gået 3 uger siden Steens og min cykel blev stjålet. De er ikke dukket op, og vi forventer ikke at det nogensinde sker. Derfor har vi været ude at købe nye cykler. Jeg havde for længst lovet Jonas, at han også skulle have ny cykel. Han var fuldstændig groet ud af den gamle. Så i går var det den store tegnebog der stod for tur. Vi købte 2 flotte Kildemoes cykler. En til mig og en til Jonas. Steen kan godt vente lidt da han ikke cykler så tit, men selvfølgelig skal han da også have en ny cykel. Forsikringen gav ikke en krone, da de stjålne cykler var af en ældre årgang, og der var også lige en selvrisiko på 1500 kr. pr cykel. Æv altså, hvad skal man så lige med en forsikring hvis ikke den kan dække bare lidt af tabet.

onsdag den 8. september 2010

Lukker ned

Gør jeg ikke, men lige nu har jeg rigtig travlt med at få lavet noget glas. Det betyder, at jeg må forsømme bloggen i et stykke tid. Der vil ikke komme indlæg hver dag eller hver anden dag, men fra tid til anden skal jeg nok ligge et indlæg eller to.
Værkstedet flyder og jeg kan snart ikke være der mere. Måske er det ved at være tid til en udvidelse. NJAAAH, det går Steen vist ikke med til. Nå, men så må jeg vist hellere til at få ryddet op og gjort klar, til at komme til brænding i morgen hos min lokale glaspusher, Lone.
Som du kan se er der ikke meget plads tilovers.
Det har været forrygende at være med til mosens dag i søndags. Nye kontakter og nye datoer for
udstillinger og salg. Jeg syntes, at jeg er ved at nå dertil hvor der bliver brugt mere tid end jeg egenligt har på min hobby. Gid jeg turde tage springet og blive kunstner på fuld tid.

fredag den 3. september 2010

I aften og nat er der kulturnat i Staden. Jeg har været der de sidste 3 år, og også i år. Der er lige et marked jeg må tjekke ud. Det drejer sig om DOK1, beliggende ved den gamle toldbod.

Jeg har fulgt med på hjemmesiden og er meget spændt på at se de forskellige kunsthåndværkere præsenterer deres  fine ting. Ellers er det min hensigt at bare slendre rundt og kigge, opleve og nyde stemningen i byen. Måske kommer jeg forbi Vor Frue kirke, til en helt sikkert skøn oplevelse for mine ører.
 En ting er helt sikkert, det er min egen skyld hvis jeg kommer hjem uden at have mødt oplevelser der gjorde indtryk.