mandag den 31. januar 2011

Ventetid er noget møg

Så gik den weekend, ja den fløj vel nærmest af sted på store vinger. Det har været en weekend  med op og nedtur. Lørdagen blev tilbragt hos mor med at hygge og sludre. Vi nåede også at få sat de fine keyhanger i produktion. Forlyder allerede, at der er lavet mange hundrede af de små led, der går til at lave keyhangers med. Dejligt.
Søndag fik jeg lokket Jonas med ud i det fine solskinsvejr. Vi var en tur i Staden, hvor vi gik rundt i et par timer. Ganske hyggeligt. Men søndag aften blev en knap så hyggelig aften. Steen ringede hjem og var ikke i helt godt humør. Han havde været til lægen og hun havde fundet en slags hudforandring på hans ryg, og det gjorde ham ganske utryg. Og selvfølgelig også mig. Vi er jo mange tusinde kilometer fra hinanden i øjeblikket. Det er ikke nemt at trøste og gøre ret meget med den afstand der er i mellem os.
I dag har jeg brugt på at få kontakt med egen læge, hudlæger og Steen. Det har taget tid og jeg skal ringe igen i morgen tidlig. Men jeg tror det løser sig. Nu må vi så bare vente på at han kommer hjem, og det er først om 22 dage. Det er godt nok lang tid.

onsdag den 26. januar 2011

Madglæde

Jeg er til stækt mad og meget gerne godt krydret. Så i aften var menuen arabiske lammefrikadeller med Hanne's lækre spicey tomatsauce. Dertil hjemmelavede syltede rødløg og fuldkornspasta. Det brænder stadig på tungen. Mums.

Jeg kan ikke lade være

Som sagt er jeg helt væk i de sjove keyhangers, men nu har jeg udvidet sortimentet med små fine armbånd og der kommer også hårbånd. Det er simpelthen så dejligt at arbejde med, det læder, at jeg ikke kan lade det ligge. Måske skal jeg også snart i gang med en taske.

tirsdag den 25. januar 2011

Jeg elsker blomster

Det gør mig så glad at se på en køn buket på mit skrivebord. Jeg har været så heldig at erhverve mig en buket roser hos den lokale brugs, og de står så fint i min nye vase.

Tid til at gøre

Nu er ventetiden snart ved at være ovre. Min lokale glaspusher åbner igen den 3. februar og jeg vil stå der, som et søm. Knap 2 måneders ferie er godt nok lang tid at have lukket i.
Om ganske kort tid skal jeg have noget klar, som kan komme på Vildmosegården hvor jeg har fået en permanent montre til udstilling og salg af mine ting.
Det jeg skal have til salg må gerne være noget der har relation til naturen, og jeg har hen over julen gået og funderet over hvad det lige skulle være.


Nu har jeg bestemt mig til at lave små svampe i forskellige farver, træer, fisk og fugle.

Jeg har også gang i nogle smykker. Armbånd, ringe og halskæder, men de skal ikke med på Vildmosegården. Det er til sommermarked.

mandag den 24. januar 2011

Der var en der var to.....

Og nu er der så 6 keyhanger.

Skøn at skue

Jeg var jo på inspirationstur i går sammen med svigermor. Det må man da sige levede op til forventningerne. Vi var på Hvirvelkærgaard, og det må være stedet at søge inspiration til rigtig mange kreative ideer.
Gården er et samlingssted for 18 forskellige, men kreative mennesker, som lejer sig ind på stedet og derved forpligter sig til at passe butikken hen over året. Hvirvelkærgaard er også et sted at camperer om sommeren. Derudover kan man leje lokaler til fest. Alt i alt et levende sted og særdeles nydeligt.
Det kunne jo ikke undgås at vi kom til at købe noget, og jeg kunne ikke stå for denne ring lavet af gummi.

søndag den 23. januar 2011

weekendsysler

Det er weekend, og det betyder tid til alt det sjove og inspirerende, som jeg ikke når til hverdag. Jonas og jeg er alene hjemme, Steen er i Afghanistan og skal være der i 5 uger. Det betyder eneret over hjul, og det skal selvfølgelig benyttes.
 I dag skal svigermor og jeg på inspirationstur til Hvirvelkærgård, som ligger ved Als. Gården er en oase af kunsthåndværk og den er bestemt et besøg værd. Måske kommer der billeder på senere.
God søndag til dig derude i det ganske land.

Jeg drikker stadig


En masse juice. Det er et af de bedste køb jeg længe har gjort, til min maskinpark. Og jeg kan godt mærke at juicen er god for mig og mit helbred. Altså, det er måske bare noget jeg bilder mig ind, men knæ og hælsporer er ikke så smerteramte længere.
Det er et lidt dyrt kosttilskud, da der går rigtig mange frugter og grøntsager til at lave juicen, men pyt med det, hvis effekten er at jeg har et smertefrit liv giver jeg gerne de penge ud.

fredag den 21. januar 2011

Nyeste skud på stammen

Her er seneste udgave af en lækker keyhanger. En mulitfarvet i blødt skind.
Den er ikke helt færdig endnu, mangler at blive monteret med karbinhage og lås.

torsdag den 20. januar 2011

Der klippes


Jeg er blevet helt hooked på at lave disse keyhanger. Jeg har været afsted efter flere rester af læder, og er nu igang med at omforme dem til små kæder. Måske skal de sælges til sommermarkederne, med mindre de bliver afsat til arbejdskollegaerne først. Vi får se.

søndag den 16. januar 2011

Jeg trænger til......


  At få dyppet tæerne i det skønne og vilde vesterhav.
 

  At se planterne gro i min have.


 At nyde duften af de smukke roser i min have.



  At plukke de duftende liljer i den varme sommer


 At hvile øjnene på det grønne græs og det blanke vand.

Dejlig søndag

At have en hel weekend uden planer er altså skønt. Vi har været rigtig meget af sted siden december, det har været dejligt, men nu trænger vi til at hvile og lade op her på matriklen. Det er så det vi har gjort her i weekenden. Ingen planer, ikke noget der skulle nåes, bare ren afslapning.

onsdag den 12. januar 2011

En dag med benet oppe

Ja, altså lige nu er det da til at grine af, men det var det altså ikke, da jeg på vej ud af huset væltede rundt i sneen og landede på mit venstre ben. AV AV.
Jeg skulle på job og ville skyde genvej over græsplænen, men der lå jo is under den sne der var faldet i nat og det kunne jeg ikke se. Nu sidder jeg så her med en øm ankel.
ØV.

mandag den 10. januar 2011

Hjemmelavet mad

Det giver mig sådan en god følelse af at have gjort noget godt når jeg har tid til at lave mad fra bunden. Det skal ikke forstås sådan at vi altid får købemad, men de dage hvor jeg har givet mig ekstra tid og forsøgt mig ud i noget, som jeg måske selv har komponeret, giver en god overskudsagtig følelse af at være en god mor.
Sådan en dag var  i går.
Menuen bestod af
kyllingesandwich med nachos
hjemmelavede syltede rødløg.


 Hjemmelavede brødcroutoner

Hjemmelavet  flutes

søndag den 9. januar 2011

Sikke da en dag

Lige nu sidder jeg her og nyder roen. Alle har forladt huset og jeg er alene. Dagen i går var en rigtig lang og følelsesmæssig rutchetur. Det startede med en ganske bevægende begravelse. Derefter fulgte en lille hygge fødselsdag for min mor og sidst på dagen var vi til Flyvestation Aalborgs 60 års fødselsdag hvor der var underholdning med Omar Marzouk. Nu er jeg bare træt og nyder at sidder og kigge ud og glæder mig over at sneen snart er væk.

Der var en, der var to og nu er der fire

Stort tillykke til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Nu er børneflokken fordoblet.

Den stolte far


fredag den 7. januar 2011

Uge 1

Så nåede vi enden på den første uge i det nye år. Den er, som sædvanlig, gået hurtigt. Weekenden aktiviteter byder på både fødselsdag, fest og begravelse. Og måske en royal fødsel.
God weekend til dig derude i det ganske land.

Genbrugsguld


Kollegaens købte nøgleringssnor 

Jeg var en tur i den lokale genbrugsbutik for at finde læder til min nøgleringssnor. Der var ikke det store udvalg, men jeg kom hjem med 3 bælter for 25 kr. Det er da okay. Nu skal jeg så igang med at lave flere led til snoren. Der går ca. 50 til en nøgleringssnor.

torsdag den 6. januar 2011

Jeg er royalist

Prøv lige at se disse smukke billeder af vores kongefamilie. Er der noget at sige til at de er morgendagens konge og dronning.
Har du interesse i royalt stof er denne side værd at kigge på.myroyal-myroyals.blogspot.com


Billederne er taget af tyske Vouge

onsdag den 5. januar 2011

De kreative sysler

Jamen er det ikke lige som om at energien er ved at vende tilbage? Jo, det er den. Nu har jeg igen, efter at have ligge stille i et stykke tid, fået gang i værkstedet.


Armbånd der mangler at få lås sat i.


Små masker som skal brændes og derefter i rammer

 Derudover har jeg sørme også gang i andre kreativiteter projekter. Måske er det foråret der er på vej......... - Nej, det er tanken om at vi går de lyse tider i møde, der gør at min energi er ved at vende tilbage. Skønt.
Læderrester der bliver til nøglekæde

mandag den 3. januar 2011

Jeg elsker bøger

Der er ikke noget bedre end en ny bog. Og gerne en, som indeholder opskrifter på mad. Det er blevet til 3 nye bøger den sidste måneds tid. 2 i gave og en jeg selv har købt. Jeg har fulgt de mange programmer, som Anne Hjernøe har været med i. Første i Frilandshaven og siden i hendes egne programmer AnneMad. Hun giver god inspiration til nemme måltider og bruger gerne madvarer som jeg godt kan lide, men ikke selv kan finde ud af at bruge i et køkken.

I går lavede Jonas og jeg en stor stak pitabrød fra AnneMad. De blev en succes. Nu er fryseren fyldt med  brød, lige til at tage op til madpakkerne. Minus dem vi spiste til aftensmaden, sammen med falafel kuglerne.

Opskriften på pitabrød:
2 dl vand
15 g gær
1 stor tsk salt
ca 350 - 400 g mel

Hæves i en times tid.
Formes til 10 boller, som rulles flade med kagerulle.
efterhæves i 10 min.
I forvarmet ovn i ca 10 min, ved 200 grader.
Ganske nemt, ikke. Ønsker du grove pitabrød kan der udskiftes noget af den alm mel med grovere meltyper.

Jeg kan godt bruge et kram

Sikke da en måde at starte sin dag på. Jonas var ikke til at få ud af sengen her til morgen, han var træt og ville helst lige have en uges ferie mere. Men sådan er livet jo ikke. Skolen starter i dag og han skal derop. Det hele ender med skrig og skrål og et ganske køligt farvel.
Hold da op hvor har jeg det da dårligt over at få mit barn sendt sådan af sted på en mandag morgen. Mon ikke vi lige skal have en krammer når jeg møder ind på job kl. 12.

søndag den 2. januar 2011

2011

Så kom vi godt  ind i det nye år. Ikke med tømmermænd ej heller med skader på kroppen.
I går tilbragte vi dagen med at sidde og slappe af hjemme. Alle var trætte og havde ikke lyst til de store udskejelser. Hvor er det dejligt, at der lige var en dag mere at gøre godt med inden hverdagen igen banker på.
I dag har vi været på natur tur igen. Denne gang var vi så heldige at se 9 råvildt, en ræv og en fasankok.