onsdag den 30. marts 2011

Uglen

Til blogstræffet i sidste weekend fik jeg lavet en ugle. Det var super sjovt at lave og jeg tænker der må blive tid engang i weekenden til at lave et par stykker mere. Når jeg surfer rundt på de mange kreative blogge kan jeg se at jeg ikke er den eneste som syntes godt om ugler. På jobbet i går måtte jeg da også lige lave en ugle i karton.

 Mon jeg er blevet bidt af en ny dille, og kan den overføres til glas????
Det må prøves.

De kære sommerfugle

Nu er der lavet brocher af sommerfuglene.

Mor

Min mor har været på besøg siden i søndags. Vi har fået lavet en masse i værkstedet. Hun er til stor hjælp og det er dejligt at have hende omkring så vi kan få en lille snak. I dag skal hun hjem igen. Der er en hund, som savner hende derhjemme. Men det varer ikke så længe inden hun kommer igen.

mandag den 28. marts 2011

Sikke en weekend


Det har været 3 dage med fuld fart på. Lige siden jeg fik fri fra job fredag eftermiddag, har jeg fået en på opleveren. Fredag startede med supersjov og hyggelig megashopping med veninden Hanne. Hun trængte til lidt nyt til køkkenet, og jeg skal da lige love for at vi fik handlet ind. Og selvfølgelig var der lige tid til kage og latté.
Lørdag blev jeg hentet af Thea. Vi skulle til blogtræf på Klitgaarden i Aalborg. Det var en af de bedste oplevelser længe. Så mange af de bloggere jeg kigger ind hos, fra tid til anden, var der. Lone, som havde arrangeret træffet havde virkelig gjort sig umage med programmet. Der var lagt op til en dejlig dag med mange kreative workshops. Jeg nåede ikke selv alle, men det gjorde heller ikke noget. Der blev snakket og hygget hele dagen.

Lone havde allieret sig med mange gode mennesker, der sørgede for forplejningen hele dagen. Jeg skal hilse og sige at ingen gik sulten derfra. Tak Lone for et super godt blogtræf.
Ikke nok med forplejning så var der gaver til os alle. Jeg nævner lige
Lene Bjerre
Av form
Ikea
Smykkefryd
Nordic Beads
Permin og Copenhagen
Stof 2000
Creative Company
Håber jeg har husket alle.

Derudover blev der udtrukket præmier til alle. Også med fine gaver.
Sikke en dag, men det var ikke overstået for mit vedkommende. Jeg havde gæster der ventede hjemme hos os. Brormand og kæresten var på besøg fra Langeland.
Søndag var det tid til brunch hos søster, min nevøer havde haft fødselsdag og det skulle fejres. Så op og i tøjet og af sted til Løgstør. Da vi kom hjem hen på eftermiddagen havde vi en ekstra passager. Min mor er på besøg igen. Mor og svigermor skulle til koncert med Hansi Hinterseer i Gigantium søndag aften.
Ja, jeg siger det bare. Sikke da en weekend. Føler mig da godt nok lidt brugt ,og så er det endda kun mandag.
 

torsdag den 24. marts 2011

Mange anvendels muligheder


De små sommerfugle jeg har lavet kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Her er de sat på vaser, som får et helt sommerligt udtryk.

Små fade


Jeg har lavet nogle små skåle/fade til at stille lys. ligge smykker, penge, eller kuvertbrød på. De er blevet ganske fine hvis jeg selv må sige det. Farverne er næsten virkelighedstro. Dog er de så meget smukkere når jeg har dem i hånden.
Nu skal der laves mange af dem da jeg tror på at de er salgsbare. Nogle gange har jeg en følelse af at jeg har ramt noget, som mange vil synes om, og det plejer at holde stik. Jeg tror på disse små fade. De er 11x11 cm.
Hvad syntes du???

På lørdag

Nu er der kun to dage til blogtræf. Jeg glæder mig rigtig meget, til at se alle de kreative piger fra de forskellige blogs, jeg næsen dagligt besøger. Det blive dejligt at få se mennesket bag alle de ord og de lækre kreative ideer der flyver fra alle bloggen når jeg logger ind. To dage endnu.

mandag den 21. marts 2011

Sommerfugle i glas

Jeg er så ganske tilfreds med mine sommerfugle i glas. Lige nu går jeg og tænker på at lave så mange af dem at jeg kan fylde en væg med sommefugle. Det vil se ganske flot og sommeragtig ud. Hvis jeg gør, får du det at se her på bloggen.
Her har jeg brugt dem i blomsterdekorationer.


Og også en lille blomst i glas
Om lidt skal alle køerne på græs. Jeg må hellere komme væk.


Og træerne springer ud. Jo, der er stadig travlhed i det lille værksted.

søndag den 20. marts 2011

Hjemme igen

Det har været en rigtig dejlig weekend. Turen til Kolding var perfekt. Lige fra vi kom til vi tog af sted igen.
Vi kørte hjemmefra tidligt for at nå både Traphold og Ravstedhus plus lidt snusen i butikkerne.

Trapholt har jeg længe gerne ville se og det var også så spændende, som jeg havde håbet. Der var en særudstilling om Margit Brandt. Hendens rolle, som modeskaber og stil ikon.

Ravstedhus er vældig anbefalelses værdig for dig, som holder af at være kreativ. Hold da op hvor har de meget spændende, og jeg lod mig da også friste til lidt køb. Mest emballage til mit glas, men også lidt nyt spændende til at lave glas med.
Efter at have været ganske tålmodig, i ganske lang tid var Steen godt sulten og vi fandt en lækker cafe nede ved banegården. Refugiet hed stedet.





 Her blev en super enkel, men utrolig velsmagende frokost indtaget mens vi sad og studerede folk der gik forbi.

Selveste Villy Søvndal var forbi vores vindue 2 gange.
Efter frokosten var det tid til at kigge på byen og derefter finde hotellet. Som også viste sig fra sin aller pæneste side. Bedre service skal man godt nok kigge langt efter.  Det var en fornøjelse at blive betjent, og vi endte med at indtage vores aftensmad der. Det kom vi ikke til at fortryde.


Lørdag var vi på Koldinghus. Også en spændende oplevelse.
Summa sumarum. En super dejlig weekend med min mand.

onsdag den 16. marts 2011

Igen på job

På et tidspunkt må man jo rejse sig fra sit leje og begive sig ud i den store verden igen. Godt det kun var en 4 ½ times arbejdsdag. Skønt.
Snart er det fredag og vi kører sydpå, Steen og jeg. Glæder mig meget til at snuse rundt på Trapholt, drikke latté på en lækker cafe i Kolding, og spise godt uden at skulle vaske op bagefter.

tirsdag den 15. marts 2011

Hjemmelavet mysli

Det er ikke alt her i huset der er hjemmelavet. Det har jeg simpelthen ikke tid til, men nogle gange er det nu skønt at give sig tiden til at lave fra bundet.
I dag ville jeg prøve at lave min egen mysli. Vi var løbet tør for købemysli. Her er resultatet. Det ser da lækkert ud, ikke. Opskriften er simpel
125 g havregryn
100 g nødder f.eks hassel, valnødder eller usmuttede mandler
rosiner efter smag
25 g kokosmel
25 g græskarkerner
ca. 150 g honning
Bland gryn, de grofthakkede nødder, kokosmel, græskarkerner og honning sammen.
Hæld det hele i en bradepande og sæt det i ovnen i ca 30 min ved 170 grader.
Rør engang i mellem i myslien undervejs.
Efter afkøling blander du rosinerne og måske tranebær i.
Gem myslien i et glas eller i en kagedåse der slutter tæt.

Klar til job?

Jeg har ihvertifald meldt mig klart til at komme i morgen. Det er nu ikke fordi jeg føler mig 100 % klar i dag, men i morgen middag er jo også langt væk, så der kan jeg helt sikkert godt være klar.


Jeg har hygget mig lidt i formiddag med at lave lidt kreativt. Det var egentligt meningen, at jeg ville i haven efter vintergækker, men jeg fandt kun to og det er jo ligesom ikke nok til at fylde en vase, som denne lille sag.

Jeg havde lidt Rie Elise Larsen papir tilovers, som jeg foldede og derefter kom et fint silkebånd omkring. Indeni er der en lille fyrfadsskål fra Ikea.

Vitaminer til hovedet

Og resten af kroppen må der til. Jeg har fået konstateret, at jeg har jernmangel, D-vitaminmangel og kalk mangel. Jo jo, det går godt. Så tror da pokkeret at jeg har været ude af balance i lang tid, manglenede energi og gusten hud. Derudover har jeg infektion i kroppen, min blodsænkning er ikke normal...... Jamen det er da vist et under at jeg stadig står op. -Nå ja, det gør jeg jo heller ikke lige i skrivende stund. Er stadig sengeliggende og ikke på job.

mandag den 14. marts 2011

Noget om Carl Nielsen

Sidder og kigger ud af mit vindue. Kommer til at tænke på Carl Nielsen og hans smukke musikstykke Tågen letter. Måske skulle jeg sætte det på anlægget og spille så højt, at den tåge der rent faktisk er udenfor mit vindue letter.
Jeg er hjemme fra job i dag. Det gør mig godt at slappe af og nyde stilheden. Jeg skal gerne blive frisk hurtigt, da et længe ventet weekendophold, med manden i mit liv, skal indløses på fredag. Det glæder jeg mig til.
Vi skal på Trapholt og Koldinghus, og måske et lille smut omkring den nye Ravstedhus butik der er kommet i Kolding.

søndag den 13. marts 2011

Sendt til tælling

Det er hvad jeg har været her i weekenden. Det startede allerede fredag, og lørdag var jeg nødt til at ligge på sofaen. I dag har jeg godt nok været oppe, men det er nu kun ved ren viljestyrke, og fordi jeg altså skal have lavet noget i værkstedet.
Her er sidste nye designs fra det kreative glasværksted.

Det er orkidepinde, som jeg tænker at køberen selv må være med til at gøre personlige, ved at sætte små glas blomster eller sommerfugle på.
Glassommerfuglene tænker jeg brugt til at hænge på væggen, eller jeg vil bruge dem til at sætte på billeder, måske med en stålplade, som baggrundt eller noget af det smukt krakkelerede glas, som er vist til sidst. Det er fra mit kursus i forrige uge.

F for får

Her i blogland er der mange der viser hvordan man laver kreative ting. De kaldes DIY ( do i yourselv )
Jeg tænkte om ikke også det kunne gøre med glas.......?
Jo, det kan det da vist godt. Her er en DIY fra min side
Først klippes der en masse hvide stykker glas, og der laves en basis skabelon  i glas.

Derefter limes de hvide stykker ovenpå glasset, og horn og pind sættes på sammen med ørerne, hvorefter det sendes til brænding.
Det færdige resultat. Et stk. får.

torsdag den 10. marts 2011

Mangel på tid

Lige nu syntes jeg ikke at bloggen får den opmærksomhed den fortjener, men jeg kan mærke påsken puste mig i nakken, og det betyder at jeg har travlt i værkstedet med at få alt på plads inden Vildmosegården åbner.
Der har også været mange møder og andet, som har taget min sparsomme tid, men bær over med stilheden her for lige om lidt vender jeg frygtelig tilbage.
God torsdag til dig derude i det ganske våde Danmark.

onsdag den 9. marts 2011

Få det tjekket

Jeg har været tidlig oppe i dag. En aftale med en hudlæge gjorde at jeg og svigermor satte kursen mod Hobro kl. 7.15. Det var rart med selskab, og svigermor er en god vejviser. Af kringlede veje og stejle bakker kom vi til Hobro til tiden. Et kvarters tid tog undersøgelsen og vi kunne derefter sætte kursen mod hjemmet igen.
En anelse lettet, over at der ikke var  noget usædvanligt at se, gjorde mig godt. Nu skal jeg i fremtiden have et modersmærke eftersyn hvert år, for lige at være på den helt sikre side. Jeg har sgu ikke tænkt mig at stille træskoene før jeg er over 100 år gammel.
 Så derfor husk at blive tjekket hvis du også har modersmærker.

søndag den 6. marts 2011

C vitaminer har aldrig skadet nogen. Bare synten af dem liggende på mit køkkenbord gør mig glad.

lørdag den 5. marts 2011

Jeg har fået en opgave af en arbejdskollega. Jeg skal lave et skilt, som skal gives i gave til ejerne af en blomsterbutik der åbner i Vejgaard. Giveren har givet mig en tegning af hvordan hun tænker det skal se ud og jeg har brugt eftermiddagen på at lege med farver og skære ud. Jeg har fået frie hænder til at vælge farverne.
Her er det forløblige resultat. Mon det går?
Billedet er taget med min mobiltelefon.

Dejlig fredag

Der var ægte forår  i luften. Luften var 3 grader, vinden føltes som -2 grader, men solen skinnede og der var dømt seriøst shopping i Staden. Helle og jeg havde en aftale om at besøge nogle de skønne butikker der ligger i de små gader ude for gågaderne. Hold da op hvor vi fik gået. Det er jo ikke sådan at de ligger i samme område, nej.
 Starten gik i Manstrup Poulsens tapeter. Er du til kitsh og farver skal du bestemt besøge stedet. Masser af Rice og smukt porcelæn i pastel farver. Finurlige dimser og tapeter du kun kan drømme om.
Vi var omkring Fru Rønnes kaffebutik i Reberbansgade. Så lækker og fyldt med kvalitets kaffe, the, chokolade, brød og er du til kagepynt er det stedet at købe ind.

Derefter gik turen til Blå Fugl. Har så mange sjove og farverige nips til hjemmet. Man bliver helt glad af at besøge den butik.


Efter 4 timers shopping og lidt Latté og kage var vi møre. Nu skulle bilen finde hjem til udkantslandsbyen med alle vores indkøb. Lidt til Jonas, noget til hjemme og et par småting til mig selv. Helle og jeg var klar til en aften med fødderne oppe.

torsdag den 3. marts 2011

Jeg glæder mig

Jeg skal på kursus i dag. Glaskursus. Har fået lov af chefen til at komme senere på job, og det betyder at jeg kan få det fulde udbytte af det glaskursus, som jeg længe har ønsket at komme på, hos min lokale glaspusher.
Jeg glæder mig til at blive inspireret til nye veje at gå med glasset og til at være sammen med andre der deler min begejstring for arbejdet med glas.
Jeg må huske kameraet så der bliver billeder til bloggen.
God torsdag til dig derude i det ganske land.

onsdag den 2. marts 2011

Allerede helt træt

Uha, vi er ude i en lang arbejdsdag i dag. Mit sidste møde slutter først kl 21.00. Det er godt nok sent for mit vedkommende. Men mon ikke det går.
Min hjerne har det med at stå af allerede ved 17 tiden, derefter er det så som så med indput fra min side til fyraftensmøder.
 Jeg ønsker mig hen på en øde ø, hvor jeg kan sidder og høre bølgernes skvulpe mod stranden og nyde solens stråler varme min vinterblege krop.

tirsdag den 1. marts 2011

1. marts

-Ja, i dag har vi jo den 1. marts og det betyder at foråret er kommet.......Hmmm, det er godt nok ikke lige sådan jeg har drømt, hele vinteren ,at foråret skulle se ud. Her på matriklen er der stadig vinter med store driver, af sne, i haven. Ingen små vintergækker at se og heller ikke nogen varm forårssol.
Min tålmodighed er sat på prøve -vil have forår NU.

Susen i øret

Jeg har nu bestil tid hos ørelægen. Har i længere tid haft det, som om min puls kan høres i mit venstre øre. Det er begyndt at genere mig så meget at en tid er påkrævet. Nu er jeg spændt på hvad det kan skyldes. Håber mest på en skylning af øret, og så er det ovre.