søndag den 27. juni 2010

de plyndrede, sloges og åd

Ja det er ikke min familie jeg her taler om, men vi var jo på vikingemarked i går. Den eksperimentalarkæologiske VIKINGEGRUPPEN LINDHOLM HØJE stod for iscenesættelsen
af markedet. Gruppen er en af landets største vikingegrupper med over 100 medlemmer. Og deres vigtigste formål er at formidle vikingetidens håndværk og skabe liv omkring Højene. Det må jeg sige er lykkedes ganske godt. Der var masser at kigge på, markedet bød på håndlavede knive, krukker, smykker, udstyr og dragter som de så ud i vikingetiden.Der var rigtig mange flotte boder/telte. Vi fik smagt på mjød, ikke ringe. Spist brød og kød lavet over gamle opskrifter.
Jonas fik også mulighed for at prøve at skyde med bue og pil, og han prøvede også lige en hjelm. Den var så tung at han næsten ikke kunne holde hovedet oppe. Vi var også vidne til en stor slåskamp, et skuespil, som endte med at alle vikingerne slog hinanden ihjel, på grund af griskhed.
 Ganske underholdende. Hesteshow var der også. Flot så det ud da de kom ridende i deres dragter og viste hvad de kunne med hestene.
Alt i alt en rigtig spændende dag med masser af underholdning. Kan anbefales at se. Der er åbent i dag søndag, ellers er der vikingemarked igen næste år den 25-26 juni. Vi skal ihvertifald af sted igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar