torsdag den 1. september 2011

børnehave politik

Jeg gør virkeligt et forsøg på at finde ud af den politiske dagsorden.
-Det gør jeg altså.

Sætter mig godt til rette foran tv'et når der kommer et debat program, hvor det skal forestille at vores folkevalgte politikkere debatterer hvordan vores lands økonomi hænger sammen. Og om hvordan fremtiden vil komme til at se ud, når enten rød eller blå blok kommer til magten.

Puha, det er altså ikke for sarte sjæle siger jeg dig bare. Jeg er pædagog, og har været både i børnehave og dus, og det er næsten, som at sidde og se børnehavebørns hverdag. Retorikken er den samme." Min far er stærkere end din far" =  "økonomien går af helvede til når i kommer til magten". Og sådan fortsætter det i ganske lang tid.

- Jeg har jo forstået at økonomien er af helvede til. Dagligdagen i min dus er et udslag af denne regerings økonomiske politik. Mindre og mindre tid til børnene, og et personale der går ned med stress på grund af arbejdsmiljøet. Det er ikke for sarte sjæle siger jeg dig bare.

Det jeg gerne vil have ud af, at have holde ud i en time eller mere, er at jeg får et klart billede af hvor de politiske partier vil hen, når de har fået den store og meget ansvarsfulde opgave det er at lede vores dejlige land. Men det budskab fortaber sig i børnehave politikken.5 kommentarer:

 1. Meget enig.. jeg er osse pædagog.. PUUUHAAAA:0)
  KH iben

  SvarSlet
 2. Måske skulle vi lave et pædagogisk parti. Bare for at holde de andre i ørerne og måske forsøge lidt anerkendende pædagogik. :o)

  SvarSlet
 3. Ja, det kan være svært at tage dem alvorligt. Mudderkastning og "Talentshows" er bare for lavt og fjerner fokus fra demokratiet.

  Jeg tror at vores økonomi ville få det bedre, hvis vi fokuserede på et godt arbejdsmiljø med færre opgaver, der skal løses, i stedet for nu, hvor man skal være mere effektiv end er menneskeligt muligt. Færre ville blive syge af deres arbejde og jeg tror på at skynde sig langsomt. Vi ville få en højere kvalitet på den måde.
  God lørdag.

  SvarSlet
 4. Hej Mette
  Jeg tror du har ret i at et godt arbejdsmiljø vil højne glæden ved at arbejde. Stress er jo en velkendt folkesygdom i dag, og den kommer ikke af sig selv, men igennem lang tids pres og understykkelse af ens følelser på jobbet. Det giver bagslag og man ender med at blive sygmeldt.

  Men hvilket parti er det så lige der går ind for et bedre arbejdsmiljø når de kommer til magten??
  Det er jo ikke ligefrem det emne, der presser sig på når der debatteres i tv.

  SvarSlet